måndag 21 maj 2007

Massor av tak!

I helgen blev det tak i massor.

I fredags var jag ledig så jag och pappa började med att sätta fönsterträ. Attans vad det är svårt. Vi grävde fram girsågen ur pappas garage och började såga. Dock tyckte vi inte att det blev rakt. Man tycker ju att en millimeter hit eller dit inte borde synas men darn vad det syns när det är vitt fönsterträ. Vi ska ju även ha marmorskivor i fönstren så jag kan ju säga att det blev lite träning på armmusklerna. Vi bar runt lite på skivorna för att se hur det passar i olika fönster. Det kommer att bli otroligt snyggt med ljus marmor tillsammans med det vita träet.
Tips för montering av fönsterträ:
-Använd girsåg för att få det rakt
-Använd en mycket fintandad såg
-Mät noga så att man kan skjuta in den översta skivan utan att repa den
-Se till att ha massor av tålamod

Vi ska nu i veckan se till så att sågen blir rak och sätta upp resterande trä.

Nu till innertaket...
Som bekant har det ju varit uppe en sväng sen tidigare. Vi tog ner det för att elektrikern skulle kunna göra sitt. Nåja vatten under bron...
Nu i fredags började vi sätta upp innertaket igen. I första vändan var det bara att sätta upp skivorna, en rad med hela skivor och en rad som börjar och slutar med en halv och sen resten hela. Blir ett snyggt mönster då också. Fast det svåra då var att få det hela rakt.
Nu fick vi börja med att mäta rummet, bestämma på vilken ledd skivorna skulle sitta och vilket mönster vi ville ha. Och se till så att det inte blir något spill på skivorna. Det blir lätt spill för man kan inte använda en skuren kant ut i ett rum utan den måste sitta in mot en vägg.
Vi valde att lägga taket så att det blir en förskjutning på 60 cm och sen får den börja om var 4:e rad. Bilder kommer på detta, jag glömde kameran hemma när jag åkte till jobbet.
Det blir en helt annan känsla att komma in i huset när det är takat, det blir mindre och mindre en byggarbetsplats och mer och mer ett hus/hem.

Jaha då är det dags att jobba lite igen då.

Inga kommentarer: