torsdag 20 september 2007

länge sen sist

Hej där

Nu har det varit total torka och tidsbrist länge. Orsaken beror nog mest på att vi är fruktansvärt frustrerade. Vi har fortfarande varken Internet eller TV! Igår satte jag mig ner och skrev ett elakt mail till telia, gissa om jag fått något svar? NEJ.

I helgen som var satsade vi tid på att få upp skivan på väggen i hallen, snyggt blev det. Vi började med att konstatera att väggen där skivan skulle fästas var allt annat än rak, men vad är rakt i vårt hus... Vi har gummiband över från tätningen av takluckorna så vi klippte till bitar av gummi och rätade upp väggen samtidigt som det blir lite mer rörelsemån på skivan. För att fästa skivan har sambon införskaffat fem stycket spikjärn (eller vad de heter), platta järn med en massa hål i. Sambon ritade ut vart järnen skulle sitta och fäste dem med skruvar ner i väggen.
Skivan måste vi måttanpassa för att den ska passa in på väggen. Vi har två pelare på väggen, en i vardera ände. Sambon mätte och sågade för glatta livet, lite skavanker blev det på tapeten men det går nog att fixa till, alternativt får vi tapetsera om just den yttre pelaren. Från början var det tänkt att skivan skulle gå runt hela den yttre pelaren men vi kom fram till att det blir snyggare om den bara går jämns med pelarens yttre hörn. Vi har även eklister kvar från de kanter av ek vi har satt i köket så vi kommer att sätta eklist runt pelarna för att täcka sågningen. Bilder kommer.

I övrigt går uppackningen av huset relativt bra, vi saknar definitivt ett förråd men det får vi lösa tills nästa år när vi ska bygga det. Kistan kommer att vara välpackad liksom en av garderoberna som just nu inte innehåller något alls just nu. Säkert är det en massa saker till som vi kan kasta men det får man lov att ta i omgångar. Nåja det löser sig säkert!

Det är jätteskönt att äntligen ha bara ett ställe att rå om, vi har haft kompisar över och faktiskt umgåtts som normala människor. Säkert har mor och far också fått en välbehövlig vila efter att ha satsat så många timmar på att hjälpa oss.

Det finns lite till inne i huset som hantverkarna måste ordna. För att göra en lång historia kort så handlar det om att elektrikern gjort fel och täckt sitt fel på ett urfult sätt. Vi har pratat med myresjöhus som lovat att de ska reda ut det och se till så att vi får hela kakelplattor i badrummen igen.
Rörmokaren har också fått vara ute en sväng till för att limma fast en toalett, den han var tvungen att ta bort för att tätningen mot avloppet inte satt rätt och förpestade hela huset. Men nu sitter den!

Igår var det en något kortare dag på jobbet så jag fick lite tid till att kika runt inne i innerstaden i Stockholm. Hamnade sist och slutligen på hemtex på mäster samuelsgatan. Där hade de ta två betala för en i hela butiken. Vika bäddset de hade men jag får nog inte handla fler sådana nu =)
Handdukar fick jag handla iaf, två av varje storlek plus en duk till köksbordet. Livingkollektionen i mörkt beige. Allt till priset av 384 kr för sex handdukar och en bordslöpare. Vi fuskade lite med två för en, jag och expediten, hennes förslag! Rekommenderas!

Nu så, nu har jag fått skriva lite igen och jag hoppas att det lossnar för min del nu. Kanske behövdes torka för att komma igång igen. Nåja bara internet fungerar alltså...
Kram på er

Inga kommentarer: