onsdag 26 september 2007

Utdrag ur en konversation med en föredetta statlig myndighet!

Jag: Hej jag vill felanmäla, anger mitt telefonnummer som inte har ett fungerande Internet!
Telia: Jodå det ska fungera det kopplades in den 10 aug.
Jag: Konstigt, det fungerar inte och jag fick inte min telefon förrens den 24 aug.
Telia: OK, vi kollar det!
SMS: Nu fungerar det!
Jag: Hej mitt bredband fungerar inte...
Telia: Jo det ska det göra
Jag: Nej det gör det inte
Telia: Vänta har du flyttat?
Jag: Ja
Telia: Vi ringer dig senare idag, vi ska kolla om du är flyttad
Jag: Men min telefon fungerar ju
Telia: Jaha gör den?
Jag: Väntar på att telefonen ska ringa....
Jag: Väntar fortfarande
Jag: Får bryt och ringer upp efter att först ha varit nr 70 i kön!
Jag: Du jag väntar... På att ni ska ringa upp mig
Telia: Jo jag ser det, att någon skulle ringt dig alltså. Men det har inte blivit gjort.
Jag: Nähä säger du?
Telia: Vi ber om ursäkt!
Jag: Snälla kan vi fixa det här nu, vill ha bredband och TV har väntat i över en månad!
Telia: Ja nu ser vi vad som är felet vi kopplade på ditt bredband innan telefonen
Jag: Ja?
Telia: Så kan man inte göra!
Jag: Nähä, kan ni fixa det då?
Telia: Ja
Jag: När då?
Telia: Jag kan inte säga det!
Jag: Men något måste du kunna göra?
Telia: Jag ringer dig imorgon
Jag: EEk, nej jag vill ha besked nu!
Telia: Men det är sent efter kl 17 så vi kan inte göra något alls då... Vi får ringa dig imorgon
Jag: Uppgivet, ja men gör det då! Men om jag inte hört något efter kl 13 så lär ni få ett besök.

Så här ser det ut när man som betalande kund försöker komma tillrätta med ett fel som inte är ens eget och de inte är så villiga att lösa det!

Annars går det bra med huset, i helgen sattes det massor av plåtar uppe på taket och baksidan har fått hängränna. Sambon var den som var ute och jobbade med plåtarna. Plåtarna har spår så att de går att skjuta i varandra och endast en av plåtarna behövde sågas till för att inte bli för lång. Skönt att det nu är plåtar på så att inte träet blir förstört.
I instruktionerna fanns siffror på hur mycket det ska luta per meter för att vattnet ska rinna åt rätt håll. Sambon och pappa valde att bryta rännan mitt på huset och luta åt varsitt håll. Det blev hur snyggt som helst! Samt att nu stänker inte vattnet upp från gruset mot huset längre, hur bra som helst. Jag vinglade upp på stegen och tänkte att jag kan nog också hjälpa till, men jag kom lika fort ner igen. Inte orkar jag böja ut en järnbit samtidigt som jag försöker pressa ner rännan i sitt spår... Däremot var det momentet som innebar skarvning av två rännor inget problem, vi fick med ett järn som var gummerat och med en konstig vinkel som man satte mellan två rännor och klämde till. Skarven blev hur tät som helst och inget skruvande eller dragande behövdes. Sambon och pappa var överlyckliga.
I lördags hade vi även besök av farfar, svärfar och svärmor, det skoj att se dem och passar på att tacka för blomman.
Eftersom jag inte var till någon nytta utomhus på söndagen med hängrännorna förpassades jag till tippen med det som börjar bli det sista av skräpet som ligger ute på gården. Bilen var överpackad och jag satt inträng där fram och körde. Det var inte bara jag på tippen kan jag säga, vackert fick man stå i kö och åka till anvisad plats på rampen. Skönt att bli av med allt.

Kom just på också (lite hoppigt det här, men så blir det när man inte kan skriva så ofta).
Vi köpte lampor till taket i köket. Två små spotramper, endast två spotar på rampen. Lite dumt kanske det här låter men vi har alltid funderat på hur man sätter upp lampor som inte kan sättas på kroken i taket =) Vi var inte så händiga innan vi byggde huset! I alla fall så kom vi på hur det är meningen att de ska sättas upp. Revolutionerande! Man behöver inte borra och greja som vi trodde. Det är bara att skruva bort fästet för lampan och sen ta bort plattan med kroken och uttaget i taket och sen skruva in fästet där. Koppla ihop de nu lösa tåtarna och sätt fast lampan i sitt fäste igen, klart! De två lamporna till köket sattes upp i rask takt och i samma veva kom vi på att lampan till Victors rum skulle fästas på samma sätt. Sambon fick hjälpa med nedskrivningen av plattan i taket och den andra lampan kom snart upp. I Victors rum har vi valt en lampa med fiskar på från IKEA. Bilder på detta kommer snart, vi har ju inget internet hemma så det är svårt att få bilderna iväg från datorn =(.

I söndagskväll var vi på bio med syster och M. Vi kikade på Shrek den tredje, filmen i sig var inte så bra men eftersom figurerna finns där är den klart rolig. Åsnans och drakens ungar är toksöta. Dronkeys kallas de =)
Hoppas då att vi får Internet hemma idag så att det kan bli lite ordning på skrivandet!
Krams på er

Inga kommentarer: