måndag 3 september 2007

Vart börjar man?

hmm, hmrpf...
Vi som i vår elektriker och hans löss, bestämde att när vi skulle ha byggströmmen in i huset istället för den permanenta, , ja då skulle den upp över vägen. Till saken hör att den har legat på marken i 5 månader så vad 7 dagar till skulle göra vet ingen. Nåja upp över vägen kom den, och ganska snart kom den ner igen! I torsdagskväll fick jag det roliga samtalet från sambon om att el kabeln var nere och elskåpet med den, som lök på laxen var även grannens staket nere! Det blev till att knoppa hos mor och far igen. Men det är ju lugnt, vi skulle få permanent el på fredagen. Blev det så? NEJ. Elektrikern hade minsann ringt till oss i tisdags, halv 8 på morgonen, är det någon hemma då? NEJ! och lämnat meddelande på telefonsvararen. Vilket vi missat
Efter psykbryt var det dags för elektrikern att åka ut och städa upp efter sina beslut. Vi ringde till myresjöhus som fick reda upp det, det enda argument jag hade var att jag har blivit lovad el på fredag och det ska jag ha! Vi har el och värme nu =)
Idag ska det bli permanent el in i huset, men jag tvivlar så vå får se, de ska även sätta upp de resterande termostaterna idag. Stännande att komma hem till.
Nästa anhalt, Telia!
Den 6/8 ramlade det ner ett brev från Telia där ett avtal påskrivet skulle returneras. Ungefär 8 arbetsdagar från det brevets ankomst skulle nästa brev innehållande Internetgrejjornas avi komma. Den 28/8 kom ett brev med avi på TVgrejjorna som inte funkar utan Internetgrejjorna, vi väntar fortfarande på Internet. Sambon ruttnade och ringde till 90200, efter en kö och ytterligare en kö och sen samtal med elektroniska Lisa kom han fram. Fjunisen i andra änden sa att vårt paket innehållande Internet var packat men väntade på att skickas tillsammans med en router... Vi har inte beställt någon router, vi valde ett års fri digitaltv istället. Men vill de skicka en router också så får de väl göra det. Eftersom routern var försenad, kanske inte hann med tåget, skulle de skicka den separat och skicka vårt Internet på en gång. Och kompensera oss för att vi fått vänta på både tv och Internet.
Idag hoppas jag att jag kommer hem till den avin! Det är mycket jag hoppas komma hem till =)
I helgen har det varit full rulle! Tvättmaskinen har genomgått sitt eldprov och likaså torkskåpet. Fantastiska masikner! Tvättisen är tyst som en mus, man hör den i korta sekvenser när den centrifugerar.
Det var även så att vi fått värme på golven, dock bara på de golv som täcks av trä, klinkergolven fåt vi vänta med i två veckor innan vi kan koppla på dem. Det är stor skillnad att kliva ut från bnadrummet utan golvvärme och ställa sig på parketten utanför. Det stora positiva nu är att man inte behöver ha fårskinstoffla för att förflytta sig runt i huset. I onsdagens 14 grader varma hus var tofflan det enda som höll en vid liv.
Vi har även konstaterat att huset är tätt, när man drar på köksfläkten så viner det lite i friskluftsintagen Fresh90 som de så vackert heter.
Uppackningen pågår för fullt, det var ett avbräck igår för en snabb tur till IKEA, ingen fara Linda jag ska dit snart igen!, det inhandlades lite kastruller för induktionshäll. Platta och släta kastruller, bra grejjer!
Då var vi på måndagen då, med lite tur skrivs nästa inlägg från Trollis istället för Sthlm.
Kram på er

Inga kommentarer: