måndag 3 december 2007

Att skratta åt myndigheter...

Som bekant har vi ju pratat med banken, det saknas fortfarande en faktura innan vi kan binda lånen.
Fakturan som saknas är naturligtvis från en kommunal myndighet. Vi ringde upp dem och frågade om vi möjligtvis kunde få den? (Det går att leva utan den men den kommer ju att komma i vilket fall som helst) Svaret blev ett rungande NEJ!
Enligt dem har vi inte lämnat in någon anmälan om att vi vill ha varken vatten eller avlopp. De som läst tidigare vet att vi definitivt har gjort en sådan anmälan. =) Sambon protesterade och menade på att de ju faktist grävt och att vi har vatten in i huset. Då kom nästa... Vem har kopplat in ert vatten? Har ni gjort det själva? Varför har ni ingen vattenmätare? Svaren på alla frågor finns i föranmälan om VA som vi skickade in i mars! Vi anmälde att vi flyttade in, vi anmälde att vi hade fel på vårt avlopp och vi anmälde att vattnet kopplades på av vår rörmokare. Summa, vi har gjort allt vi ska göra, men fortfarande så påstår Energi & Miljö att vi inte ens har gjort en anmälan, för det pappret finns inte. Det man funderar lite på är varför de grävde hos just oss när de inte visste att vi ville ha vatten, eller varför de var ute och asfalterade för två veckor sedan... Kanske var det telepati?
Jag ringde faktiskt upp myresjöhus eftersom det här var en av de saker som vår tidigare säljare tog på sig ansvaret för. Inte heller där fanns det en kopia på de papper som skickats iväg. Eftersom både jag och sambon tröttnat rejält på att inget någonsin kan gå bra så blev begäran till säljaren klar, fixa detta!
Hör och häpnad när Energi & Miljö ringer upp sambon senare och förklarar att de nu har hittat vår anmälan! Undrar hur man bara hittar papper, inte heller hade människan vett att be om ursäkt för att de så totalt skällt ner oss för något som vi inte har gjort. Men det är ju klart det är ganska typiskt för små människor som inte vågar stå för att de gjort fel...
Så nu bör det iallafall ordna upp sig inom en snart framtid och jag hoppas att fakturan dimper ner. (Konstigt, jag vet inte om jag någonsin hoppats att en faktura ska komma, har du?)

I helgen har det varit massor med skoj, lille mannen L skulle döpas! Det är så roligt att gå på dop, av någon konstig anledning verkar alla barn hitta på något skojjigt att göra med snörena som hänger på dopklänningarna =) Så även L. Efter en relativt snabb ceremoni var det dags för smarrig smörgåstårta nere i församlingshemmet. Visste vartifrån de kom så det var inte läge för lunch innan vi åkte iväg. Till doppresent hittade vi fina illustrerade böcker om HC. Andersen och Bröderna Grimm.

I söndags var det dags för syster yster att julpynta hemma hos sig, vi gjorde det i lördags så jag trodde att jag var klar. Men inte, syster yster ropade på hjälp och sånt kan man ju inte säga nej till. Så hela Söndagen spenderades med att städa och feja hemma hos syster. Fönster putsades och syster hostade. Hon är fortfarande inte riktigt frisk och väntar nu på sina svar från lungröntgen.

Ha det nu gott!

Inga kommentarer: