måndag 2 juli 2007

Missade tåget

En player hade hängt sig så det är bara vackert att sitta kvar hemma tills nästa tåg skall gå =( På jobbet är det jour denna vecka.

I fredags visade det sig att det var inte bara Telia som varit ute och grävt! På ett killevipp har vi även fått vatten så nu kan man i lugn och ro ringa in kakelnissen igen. Även rörmokaren ska få komma förbi och skruva på lite vatten i gatan. Tänk att det ska gå så fort att få saker och ting ordnat, bara man gör sig lite obekväm bland herrarna i hagen... Dock återstå att se om även elen är klar, skulle iof tro det eftersom skåpet är helt bytt och gropen igengrävd. Undrar nu bara vems grushögen som ligger där är?

Hela helgen har vi spenderat på knä med en golvplanka framför oss. Golvet i vardagsrum, kök och ett sovrum har lagts. Golvet består av sk. klickgolv från Kährs. Royal Copenhagen Ek är färgen. Det var lite lurigt till först att lägga golvet, speciellt de första två raderna, detta för att det fanns ingen tyngd när nästa planka skulle klickas i föregående. Vi löste det genom att ställa pappa på plankan samtidigt som vi klickade för allt vad vi var värda. Efter ett par rader hade vi snits och hunnit konstatera att det var bra om föregående planka i den rad man sysslade med inte var ordentligt nedklickad utan att det gjordes först efter att man hakat i kortsidan på nästa planka. I beskrivningen rekommenderar de att man ska använda sig av kährs läggningskilar för att åstadkomma samma sak. En annan sak de rekommenderar är kährs läggningskloss. Vi tog oss en tur till Beijer bygg för att inhandla en sådan, (nej, av någon okänd anledning följer de inte med golvet) vi förklarar vad vi är ute efter och killen i kassan säger att vi kan lika gärna kika igenom deras spillåda ute på gården. ??? Säger vi. Jo klossen är iof gjord av kährs för läggningen av golvet men den är totalt onödig, det går lika bra om inte bättre med en vanlig träbit, plus att man då sparar in säkert ett par hundringar. =) Vi kikade aldrig på priset.
Återkommer med bilder på det hela under dagen.
Ha nu en bra arbetsvecka/semsestervecka.

Inga kommentarer: