måndag 16 juli 2007

Nu gick larmet

Så kan det bli när man sitter på jobbet!

Det har inte blivit något nytt skrivet här på ett par dagar... Mest för att det egentligen inte funnits något roligt att skriva om eftersom det inte har varit så goda nyheter ute i huset.
Vi börjar från början =)
Målaren kom in i torsdags för att börja måla taken i huset, måleriet gick fantastiskt bra och toksnyggt blev det! Samtidigt jagade vi både kakelsättare och rörmokare och elektriker för att kunna bestämma tider när respektive ska vara klar. Kakelsättaren meddelade att nu tänker de minsann gå på semester! Va, jo ni var inte ut i god tid, snack jag ringde honom tre veckor innan. Nåväl, de hinner bli klara iaf. Jag orkar inte lägga ner tid på att bråka med alla dessa människor, jag är stressad som det är. Rörmokaren svarade att han kunde direkt då när kakelnissarna är klara och nu återstår endast elektrikern, han har visat sig vara en svår nöt att få tag på.

Apropå stressad, för stressad är man. I mitt fall stavas det magkatarr så nu är jag förpassad på en diet av enbart kokt mat och inte stark. Men det fixar sig nog.

I helgen har vi varit ute och kikat på tapeter, alla rummen är klara färgmässigt. Nu ska bara tapeterna inköpas, vi har räknat på att tapeter plus väv kommer att kosta oss ca 7500:- utan någon som helst rabatt. Vi hoppas att vi kan förhandla till oss någon form av rabatt. Det gick ju att göra så på spackel åtminstone.

I helgen blev det således inte så mycket gjort i huset, lördagen kikade vi på tapeter. På eftermiddagen var I och H ute för att kika på huset nu när de är i landet, de skulle inte vara kvar i etuna för de skulle till A och I i Örebäcken för att bygga garage. H ska bara vara kvar i två veckor till men I kommer att vara kvar tills i mitten av augusti så vi ska försöka åka till Örebäcken och så får vi se till så att hon kommer hem också. (Sidospår)
I lördags började vi med att i typ en timme leta efter beskrivningen vilken visade sig ligga längst ner i en påse med alla handtagen och alla skruvar.
Vi antog, vilket är farligt att göra, att köksbänken är 3.60 m lång. Det var fel den är 3.49 m, döm om vår förvåning när vi byggt ihop köksbänkarna och de är för långa! Lätt fixat dock, det vara bara att flytta hålen för rören under diskbänken och skjuta den raden något. Skivan passar nu. Dock så har vi bara byggt ihop den undre raden än så länge, till den övre tror jag att vi behöver hjälp för jag orkar nog inte lyfta upp skåpen så högt. Sen ska ju även skivan sågas ut för diskbänk och spis. Återkommer med bilder på köket för vår kamera latade sig på bänken inne i stan och inte i huset!
Vi passade även på att måla klädkammarens väggar, en gång i går och en gång idag. Det var mycket lättare att måla än vad jag trodde... Vi hade nog fått svårt att måla hela taket men det var roligt. Vi ska bättra på en platta ute i vardagsrummet så det är bra övning inne i klädkammaren =)

Vi får se vad som blir gjort idag? Det vet vi imorgon
Kram

1 kommentar:

Simon Wall sa...

Heter Simon och arbetar som Webbstrateg på Myresjöhus. Riktigt bra blogg du har. Vore jättebra om du kunde skicka mig ett mail på simon.wall@myresjohus.se.

Tack!