fredag 13 april 2007

En stor tabbe

Vi har gjort en enorm tabbe!
Delvis kan den skyllas på oss och delvis på myresjöhus. Som bekant håller vi på med innertaket, jag tänkte vara lite förutseende och se till så att elektriker och rörmokare var med i tid. Då visar det sig att när man sätter glespanelen för taket ska man inte fortsätta med gipsplanket för innertaket. Där emellan ska nämligen elektrikern göra sitt jobb. Detta är tydligen extremt viktigt, vilket man då tycker borde ha nämnts från myresjös sida. Delvis är det också vårt fel för i ett mail från vår säljare står det längst ner att man ska glespanela och sen sätta innerväggar och sen ringa in elektrikern och när han är klar kan man sätta innertaket. Det som blir lite krångligt med att sätta innertaket efter att väggarna kommit upp är ju att man då måste skära och måtta mer med skivorna än när man sätter dem över en helt öppen yta. Fördelen med att göra så är att det är betydligt lättare att få det rakt.
Det diskuterades fram och tillbaka hurvida vi skulle ta ner den del av gipset som vi satt upp eller om vi skulle göra klart hela och sen låta elektrikern lägga allt uppe på vinden istället för i glespanelen. Föräldrar och elektriker konsulterades och till sist bestämde vi att vi skulle ta ner dem. Sagt och gjort gipset togs ned under dagen igår och det gick förvånansvärt bra! Nu är alla nöjda och glada och vi kan börja med innerväggarna istället.

Vad gäller innerväggarna är det lite lurigt hur man ska sätta dem, en del rör ska gå i väggarna och en del ska inte göra det. Golvvärme styrningarna ska man bygga skåp till? Istället för att låta det vara i väggen och sen göra en lucka i väggen.

Nej nu ska jag ringa lite.

Inga kommentarer: