måndag 30 april 2007

sista skivorna uppe


I går kväll satte vi upp de sista skivorna som behövs för att elektrikern ska kunna göra sitt jobb. Nu har vi börjat med en specialare. I hallen har jag bestämt mig för att bara göra en halv vägg. Dvs inte en halv vägg till längden utan till höjden. Bakom den väggen ska det byggas en hylla för att stadga upp den. Bilder på detta kommer. Anledningen till att det inte blir en fullhög vägg är att det kommer att kännas väldigt mörkt och trångt i hallen. Iden med hyllan kom igår när vi slog upp ramen för den väggen och vi insåg att den kommer att bli väldigt ostabil. Så idag ska jag prata med S som är mycket duktig på finsnickerier och se om inte han kan hjälpa till med den där hyllan. Det ska nog gå bra.

På slutet av väggen på bilden saknas det en bit vägg. Även den kom upp igår och även den glasruta som ska byggas in i väggen sitter nu på plats. Jag var lite tveksam till att ha glas inbyggt i väggarna, det känns lite för mycket 70-tal... Men jag måste säga att nu när båda skivorna är på plats ser det bra ut. Det blir mycket ljusare i utrymmena bakom dessa glaspartier. Det man bör tänka på när man ska sätta upp glas är att om man ska borra fästhålen själv bör man tänka på vilken sida a av glaset man vill ha åt vilket håll. vi tänkte rätt på den första men sen borrade vi på fel sida. Iof gör inte det så mycket för då får man sätta regeln efter inifrån glaspartiet istället för att fästa regel i golv och tak. Sen sätter vi täckbrickor av vit plast för att dölja borrhålen. Tänk också på att borrhålen är större än huvudet på skruven men mindre än plastpluppens radie.

I helgen var vi även hos sambons familj och firade att Farfar fyller 80 år. Grattis N!

nähä man är ju ledig idag, klämdag mot 1:a Maj så det är bara att se till att börja städa då. Sen efter det ska jag äntligen få umgås med lilla V, världens bästa lilla kille en hel dag! Vi ska bara göra roliga saker idag, äta glass, åka bil, och kika på leksaker!
ha det gott och var försiktiga med elden ikväll.

Inga kommentarer: