måndag 2 april 2007

Världens snällaste syster

Äntligen måndag!
Så att man får åka till jobbet och vila upp sig. I helgen var det dags att börja ta tag i vad som ska hända inuti huset. Klippan pappa dök upp och tipsade om hur ventilationsrören skulle dras. Dock...

Efter en lång diskussion om vart vi skulle sätta luckan upp till vinden kom vi fram till att vi gjorde fel som beställde en sån, vi skulle ha valt standard, dvs. en lucka ute på gaveln. Anledningen till detta är att det uppe på vinden bara kommer att finnas plats för en smal landgång och det blir därmed svårt att lägga ett golv att gå på. Vi bestämde oss för att skrota luckan och göra en egen på gaveln, ram tillverkades, spikades på plats och vi båda hängde som apor på insidan av ytterväggen, en sågade och den andra höll i. Här är det på sin plats att rekommendera en tigersåg, fantastiskt tung men fantastiskt underbar att använda. J ska under dagen införskaffa lite gångjärn och en hasp så att vi kan sätta dit luckan igen och stänga till.

Medans J höll på med luckan på gaveln sprang jag runt och fäste kletmassa på den plastkant som kommer upp från ytterväggen, den plasten ska fästas upp mot takstolen. Nu när vi ska lägga innertaket så börjar man med ett genomtrampningsskydd bestående av kombinationsväv. Denna väv ska fästas mot kletmassan på den andra plasten. Efter detta ska det på hela taket fästas glespanel var 30:e centimeter, pappa gjorde små fina distanser att använda mellan varje regel. För att fästa dessa reglar på kortsidorna har vi slagit reglar ovanpå väggen i samma höjd som nedre kanten av takstolen. Lagom när vi kommer till den del av taket där ventilationen skall ligga kommer vi att för ett ögonblick ägna oss åt det. Efter ett tips från granne P har vi nu självborrande skruvar istället för popnitar att sätta ihop rören med, väldigt fiffigt. När glespanelen är färdig är det dags att sätta upp gipsskivorna, vi räknar med att vi kan börja sätta upp gipset till den kommande långhelgen.

Apropå att jag har världens snällaste syster. Jag har det!
Vem annars skulle ställa sig och laga mat i kvadrat, så nu har jag den underbara lyxen att kunna hämta en låda ur frysen när helst jag är hungrig. Micron ska ut i huset och när den väl bor där kan man äta när som. Denna underbara varelse har även förgyllt de soliga dagarna ute genom att dyka upp med varm mat. Kan säga att nylagad sommarsoppa och asiatisk gryta smakar finfint ute i solen. Kram på dig syster!

Inga kommentarer: