torsdag 26 april 2007

Första gipsskivan!


Nu har äntligen första gipsskivorna dykt upp på väggarna i huset! I går kväll började vi arbetet med att gipsa ena sidan av alla väggarna. Självklart står vi där och mäter millimetrar för att alla skivor ska sitta så rakt som möjligt. =) Som om det kommer att synas? Man ska ju spackla alla skarvar så vad gör det om en skiva glipar en millimeter. Som vanligt finns det massor av saker man ska tänka på, första felet var när vi skulle skära av en skiva och vi inte skar tillräckligt djup första gången och den skurna sidan inte blev rak. Ha en tunn kniv och skär ordentligt, då är det bara att knäcka skivan och sen skära isär i skarven. Andra felet var att vi gjorde som vi gjort med reglarna, låt dem vara lite längre så kan vi pressa in resten. Gips är dött, det går sönder om man pressar.

Idag ska jag återigen ta kontakt med säljaren för att höra hur det har gått med anslutningen av vårt vatten. Sist jag hörde skulle han ringa till mig i slutet av förra veckan. Det har ju varit kan man säga.

Ikväll blir det fler gipsskivor att sätta upp. Det går väldigt fort att sätta upp skivor, fast jag skulle önska att det syntes lite mer på högen som vi tar av. Vi har med flit väntat med att sätta reglar för två av väggarna för att inne i de rummen ligger det två enorma högar med skivor till väggarna. Det är betydligt lättare att bära ut skivorna ur rummen om man inte måste väja för väggar...
Fortsättning följer

Inga kommentarer: