onsdag 18 april 2007

Laser och reglar

Regelfästandet fortsätter, i söndags gav vi upp ganska skapligt. A och M kom förbi och kikade för att sedan locka med oss ut till Hållsta för att köpa mjukglass. De behövde ju inte tjata vi kastade oss i bilen och satte oss sen ute i solen och åt glass.

I måndags fök äntligen rörmokaren upp, han hade naturligtvis rasslat förbi huset i söndags när vi var och åt glass... Men nu var han där och vi har gjort rätt, golvvärme styrningen skall gå upp i väggarna och sen ska man bygga typ som ett skåp över öppningen så att man kan inspektera. Båda styrningspunkterna kommer att gå upp bakom dörrar så de kommer inte att synas. (Om man inte kikar in bakom dörren =))

I söndags var jag även iväg och inhandlade en liten lasermanick som när man pekar mot något läser av avståndet till det. Dock så läser den enbart hela centimetrar så det blir svårt när två väggar ska mötas. Den lämnas tillbaka när tillfälle ges. Däremot så har vi en annan lasermanick som enbart skickar ut strålar. Fiffigt att använda när man vill ha långa raka linjer att lägga reglar efter. Vi gjorde som så att vi mätte ut rätt mått för väggen på båda sidor om lasern och sen la vi regelns mitt på laserstrålen. Otroligt effektivt mot hur vi gjort tidigare när vi mätt och ritat i golvet där regel ska ligga. Rekommenderas.

Igår satte vi de sista reglarna för det stora badrummet och ikväll ska vi börja med reglarna för klädkammaren, det trixiga med klädkammaren är att det längst in ska vara en sned vägg. Därav att vi väntat till att göra den sist... Får se hur det går.

Oops nu måste jag kila, kundsupporten för en av våra leverantörer på jobbet kommer förbi på rundvandring.

Hadé

Inga kommentarer: