måndag 23 april 2007

Reglar mellanväggar, elektriker och rörmokare

I torsdagskväll slog vårens förkylning till med full kraft. Tyvärr är det bara att bita ihop och köra. Nu i helgen var svärfar nere hos oss och hjälpte till. Min pappa var där och mellanväggarna bara växte upp som små svampar ur jorden. Tyvärr glömde vi bort att sätta kortlingarna för klädkammare och sånt men det går att sätta i efterhand.

När man reglar för en mellanvägg till badrum rekommenderas att man reglar med 30 cm avstånd om man tänkt sig att kakla väggarna. Det har vi tänkt att göra. Vi har även så att köket och ett av badrummen angränsar till varandra vilket gör att vi får en mycket stark vägg just där. Köksväggen ska nämligen ha en kortling mellan varje regel man sätter upp, det ska vara en för överskåp och en för bänkskåp. På bilden ser man det som ska bli väggarna till Sovrum, tvättstuga, klädkammare oh badrum. Det ska även bli ett glasparti på den väggen.
Till klädkammaren måste det finnas kortlingar för att fästa hyllor och sånt i.
Man kan lungt påstå att detta är nackdelen med gipsskivor, de håller inte för något så man måste sätta reglar för att fästa minsta sak i. Finns det någon som är så förutseende att man innan huset är byggt kan planera vart man ska/kanske vill sätta saker på väggarna?
Ikväll ska vi dessutom då sätta oss ned med papper och penna och anteckna varje liten kortling vi satt dit så att vi vet och kan meddela till elektriker och rörmokare, och så ska vi ju själva kunna komma ihåg också =)

Idag har vi kommit överrens med både elektrikern och rörmokaren om att de ska komma till huset på onsdag nästa vecka för att göra klart sina första jobb så att vi kan gå vidare och börja sätta upp tak och resten av väggskivorna. Senare ikväll ska vi även komma överrens om när vi vill ha isoleringen.

1 kommentar:

Linda sa...

Nej men titta vad jag hittade =)

Mer blogg att läsa, roligt roligt!!