fredag 8 juni 2007

Ännu en ny dag av spackling


Jag svär...
Det tar aldrig slut. Samma känsla smyger sig på en varje gång man hållit på med ett moment väldigt länge. Det går mot ett slut snart... Igår spacklade vi klart hela köket och det är endast två hörn och två skarvar kvar att spackla i vardasgrummet. Det positiva är att dessa ytor motsvara mer än en tredjedel av huset så det är inte så mycket kvar.
På bilden har sambon precis börjat med vardagsrummet igår vid lunchtid.
Som synes är det betydligt bättre bild idag än igår och det beror på att vi till sist tröttnade och såg till att det blev en ny kamera inhandlad. Det blev en Nikon CoolPix L6, trevlig liten sak som ger av sig väldigt bra bilder men ännu bättre färger. Något som vår gamla kamera aldrig gjort. vi köpte det iof. sommaren -99 så den har ju ett par år på nacken.
Så det kommer att komma massor av bilder och jag ska även försöka kasta upp en videofilm.
Något som inte är lika roligt är att idag är semstern slut. Två underbara veckor av oavbrutet arbete har kommit till ända. Och nu ska det jobbas en hel sommar innan det är dags att återigen ha på sig blåstället 24 timmar om dygnet. Kanske kan man kalla det att man vilar upp sig på jobbet så att man orkar jobba hemma...

Vi har ännu inte fått något vatten indraget i vårt hus märkena är orörda i gatan. Dock kan man säga att det går åt vatten vid sådana kladdiga moment som spackling, händer och spadar mår bra av att tvätta sig ibland. Lösningen heter vattenslang hos mamma och pappa. Där finns även dessa underbara små buskar som nu börjar visa ämnen till kart.


Bredvid denna ram finns en liten kulle med ett hav av dessa plantor. När de är klara är det inte jordgubbar utan smulgubbar. En blandning av smultron och jordgubbar, de är mycket goda.

Igår hade vi även en geting av klass jätte inne surrandes i ett fönster, vi tror att det måste ha varit en bålgeting för om det var en vanlig skulle det ha varit en drottning och i sånt fall saknades alla hennes släktingar.


Nu måste jag kila innna det blir tokvarmt. Klockan är redan halv 10 och sambon sover fortfarande den lusen. Kanske lite kalla händer... =)

Ha det gott

Inga kommentarer: