onsdag 20 juni 2007

Sommaravslutning

Idag var det dags för sommaravslutning med en av våra leverantörer på jobbet.

Avslutningen placerades traditionsenligt på fashionabla Ulla Winbladh beläget lummigt på djurgården. Som alltid var det trevligt och fantastiskt god mat, själv åt jag en carpaccio till förrätt och en Biff Rydberg till varmrätt, till efterrätt blev det hemlagad glass vid gröna lund.

I huset har vi dagen till ära slipat vidare på de hemska skarvarna som vi satte i början av spacklingen. Kan lugnt säga att hälften av det spacklet ligger på golvet. Totalt gjorde vi av med 75 liter Flügger LH spackel, eller geggamoja som lilla V säger =) Det är även hans rum som nu är det första färdigslipade rummet!
Vi var lite osäkra som vanligt när vi började slipa men jag tror att vi fått ordning på det nu... Bara se till så att det är slätt och att det inte blir en kant där spacklet börjar. Vi får se om vi har gjort rätt när pappa domaren kommer in imorgon och ger oss dödsdomen.

Efter att vi avslutade för dagen tog vi en snabbis förbi mor och kollade hur det gått med snigelfritt som inhandlades tidigare under dagen av henne. Snigelfritt är ett medel som ska decimera antalet (mördar)sniglar i trädgården. Det är ett avlångt blått korn som ska vara ofarligt för människor och djur andra än sniglar. Det går till så att snigeln äter kornet som de finner oemotståndligt och sen cementerar det igen munnen på dem. Snigeln drar sig undan till sitt lilla bo och där svälter den ihjäl. Det verkade som om sniglarna tyckte om kornet för de sprang på sitt lilla slem till de platser där kornen är utspridda. Ska med nyfikenhet imorgon se om beståndet har minskat.

Godnatt

Inga kommentarer: