tisdag 14 augusti 2007

För lite kakel = (

"någon" har räknat fel...
Idag ringde kakelnissarna upp och berättade att det saknas kakel till det lilla badrummet, och till fallet i tvättstugan!
Eller i tvättstugan så har de inte räknat efter hur många mörgrå som behövs till fallet och har således använt för många till randen i badrummet så de kunde bygga ihop dem men med olika färger, tror inte det! Sedan har vi köpt för lite av det beiga kaklet till lilla badrummet det saknas 90 plattor!!! 90 låter som om det skulle kunna vara hela badrummet men det blev inte så mycket i kvm.
Sambon fick genast i uppdrag att ta sig till Hemmaplan i Västerås för att köpa hem det som saknades, dock innebär detta att de blir försenade med en dag, grrr!

Nu till det positiva...
Det blir grymt snyggt, samma som med tapeterna är vi otroligt nöjda med färgvalen vi gjort! Killarna gör ett bra jobb också, jag hoppas bara att de blir klara i tid. När jag pratade med dem idag påtalade jag att rörmokaren står och väntar på att få komma in och göra sitt, samma sak med elektrikern.

Nu till bilderna:

Så här såg det ut i det stora badrummet efter bara en dag! Undrar hur snabbt de skulle vara klara om de jobbade mer än ett par timmar i sträck på varje plats?
Innan de kom så här långt har de varit ute och satt primer på väggar och golv. Golvet och väggarna direkt vid duschen har de gått över tre gånger och övriga ytor 2 gånger.
Antalet strykningar är tydligen det som skiljer från Äntligen hemma Timell och riktiga hantverkare, fast de är lyckliga... Det skapar tydligen massor med jobbtillfällen =)
Den tydliga avsaknaden av kakel i mitten beror på att det ska gå en rand där


Tjusigt blir det i badrum nummer 2.
Från början var det tänkt att vi skulle sätta dessa två ränder mitt i badrummet och centrera dem. Det visade sig att det blir inte så snyggt, istället hamnade de centrerade på en och samma vägg.
Se skillnaden i hur två olika kakelsättare jobbar, i det första badrummet sätter han i olika kvadrater och i det andra ser det ut som om han sätter rad för rad. Iof, kanske det beror på att i det stora badrummet så är det bara en rad och den mätte han ut från början.
Slutresultat i det stora badrummet!
Det är nästan så att bilden talar för sig själv. Lägg märke till att golvplattorna i det här rummet är strörre än de i randen. Detta är ett medvetet val då rummet och golvet är större, allt för att det inte ska bli så plottrigt!
Det är även medvetet att vi inte har något speciellt mönster på golvplattorna, det är så stelt och tråkigt när allt är fyrkantigt. Men smaken är som baken, en del av er kommer nog inte att tycka att det är speciellt snyggt.
Eftersom det saknas lite skräp så får jag lov att återkomma med slutresultaten för resten, jag vet att idag är de ute och kaklar över diskbänken.
Ha det gott!

3 kommentarer:

Fröken Isakson sa...

Ser jättesnyggt ut =). Usch så stressad man blir när hantverkarna måste vänta på varandra.

Trollisbo sa...

Tackar!
Ja man blir stressad... Men idag ordnade sig allt, kaklet är beställt och de fogar allt annant nu så på måndag kan rörmokaren komma och göra sitt och sen elektrikern och sen FLYTT!

Fröken Isakson sa...

Skönt att höra att det löst sig =). Spännande med flytten, härligt va?!