måndag 6 augusti 2007

Hantverkare =)

Denna gång inget negativt om dessa underbara konstiga människor med yrket hantverkare... Däremot blir det en känga till myresjöhus.
Igår kväll svassade vi runt i huset och såg till så att allt var i ordning för kakelnissarnas ankomst, vi vill ju att det ska gå så fort som möjligt! Döm om vår förvåning när de på morgonen ringer hem och meddelar att de kommer ut för att starta sitt arbete. Sambon åkte iväg för att möta upp dem och får en något trist upplysning.
Trösklar, vad ska man med dem till förutom att slå tårna i? Någon som vet?
Jo enligt ritningen ska det mellan våtutrymme och annat utrymme finnas en tröskel med måtten 21 x 95 som dessutom ska passa in i dörröppningen. Vi har själklart satt sådana. I dag meddelades att kakelnissarna får på moppo om de inte använder sig av våtrumströsklar när de kaklar idag... Vi frågar oss givetvis var dessa trösklar är när vi går igenom de som levererats till oss. De finns inte och det gör inte heller en representant från företaget. Vi åkte förbi kontoret när vi var ute och köpte nya trösklar, tack för de 500 pixen som man kunna gjort annat med, ingen där. Vi har även provat att ringa men det var inte någon som svarade i någon ände =(
Sidospår: Kvalitetsansvariga, vad gör de?
Jag har frågat vad en kvalitetsansvarig har för uppgifter vid ett bygge och fått svaret av vår representant att han är den som svarar mot myndigheter. Om han nu är den som svarar för myndigheter och mot dem samt är med på slutbesiktningen kan man då tänka att han borde ha visat något som helst intresse för själva bygget? Vi har spenderat i stort sett all tid ute i huset och vi har då inte sett till den herren. I nuläget är jag något skeptisk till att han gjort sig förtjänt av någon som helst form av ersättning, kan tilläggas att han hjälpte oss med sprängningen men sen har vi inte hört av honom. Detta är en fråga som kommer att komma tillbaka den dag det är dags att betala hans lön, för om jag inte missminner mig är han på något sätt ansvarig för att kvalieten på huset motsvarar nuvarande byggnormer och bestämmelser? Någon som vet mer, maila gärna till mig eller lägg en kommentar så mailar jag.
Sidospår över.
En kvalitetsansvarig hade man kanske haft nytta av i den här frågan, behövs en speciell tröskel eller går det bra med en vanlig? Tilläggas kan även här vara att det som skiljer dem åt är att en vanlig tröskel inte har en uppbyggd kant på baksidan av sin tröskel där man kan låta tex klinkers eller våtrumsmatta gå upp. Bilder på dessa kommer.

Våra kakelkillar återvänder imorgon när primen har torkat och då ska de börja sätta kakel, spännande! Jag kommer dock inte att träffa dem utan jag ska vara hemma och packa och packa och tvätta och göra sådana praktiska saker. Tråkigt men skönt att ha gjort när man väl ska flytta.

Ha det nu gott

Inga kommentarer: